Wikipedia Access and Contribution: Language Choice in Multilingual Communities . a Case Study

From Wikipedia Quality
Revision as of 07:56, 25 January 2021 by Ecclesia (talk | contribs) (Embed)
Jump to: navigation, search


Wikipedia Access and Contribution: Language Choice in Multilingual Communities . a Case Study
Authors
Joan Soler-Adillon
Pere Freixa
Publication date
2017
DOI
10.5565/rev/analisi.3109
Links
Original

Wikipedia Access and Contribution: Language Choice in Multilingual Communities . a Case Study - scientific work related to Wikipedia quality published in 2017, written by Joan Soler-Adillon and Pere Freixa.

Overview

Aquest article presenta un estudi sobre l’us linguistic en relacio amb l’acces i la contribucio a la Viquipedia en un context on podem pressuposar que els usuaris poden accedir-hi en almenys tres llengues (catala, espanyol i angles). Un total de 77 estudiants de primer curs del grau de Comunicacio Audiovisual van crear contingut per a la Viquipedia com a part d’una activitat avaluada a l’assignatura La Cultura Digital. Abans i despres d’escriure els seus articles, els estudiants van contestar sengles questionaris sobre els seus habits linguistics en l’us d’aquesta plataforma, com tambe sobre la llengua escollida per intervenir-hi. Els resultats mostren l’aparicio d’alguns patrons interessants entre les llengues conegudes i les utilitzades per a la contribucio. Els estudiants prefereixen la versio anglesa per a consultes en general, malgrat ser la llengua en la qual ells mateixos es jutgen amb menys capacitat lectora. En general, aquesta investigacio mostra com els usuaris multilingues es mouen de forma habitual d’una edicio a l’altra, de manera que es refuta el topic que relaciona les llengues minoritaries a la Viquipedia amb temes exclusivament locals o autoreferencials. Respecte d’aixo, es mostren algunes correlacions entre la identificacio per part dels estudiants amb una o dues llengues, i com aquest factor influeix en la seva decisio linguistica a l’hora d’editar i crear articles, aixi com en els temes sobre els quals decideixen escriure. Addicionalment, l’estudi tambe ofereix indicis rellevants sobre el que motiva els estudiants a comprometre’s amb aquest tipus de tasques fins al punt de contribuir, mes enlla del que se’ls demanava, a l’objectiu de buscar que les seves aportacions arribessin a una audiencia mes gran.

Embed

Wikipedia Quality

Soler-Adillon, Joan; Freixa, Pere. (2017). "[[Wikipedia Access and Contribution: Language Choice in Multilingual Communities . a Case Study]]". Universitat Autònoma de Barcelona. DOI: 10.5565/rev/analisi.3109.

English Wikipedia

{{cite journal |last1=Soler-Adillon |first1=Joan |last2=Freixa |first2=Pere |title=Wikipedia Access and Contribution: Language Choice in Multilingual Communities . a Case Study |date=2017 |doi=10.5565/rev/analisi.3109 |url=https://wikipediaquality.com/wiki/Wikipedia_Access_and_Contribution:_Language_Choice_in_Multilingual_Communities_._a_Case_Study |journal=Universitat Autònoma de Barcelona}}

HTML

Soler-Adillon, Joan; Freixa, Pere. (2017). &quot;<a href="https://wikipediaquality.com/wiki/Wikipedia_Access_and_Contribution:_Language_Choice_in_Multilingual_Communities_._a_Case_Study">Wikipedia Access and Contribution: Language Choice in Multilingual Communities . a Case Study</a>&quot;. Universitat Autònoma de Barcelona. DOI: 10.5565/rev/analisi.3109.